Vinteridretten har mange nisjeidretter

Her i Norge er vi selvsagt mest vant med langrenn og til nød; kulekjøring. Men det er utrolig mange andre, spennende vinteridretter man kan kose seg med. Jeg kom over denne unge utøverens hjemmeside: wilsoncarvings.com/ og har tatt meg tid til å se nærmere på denne idretten.

 

Carving er, kort sagt, at utøveren roterer kroppen i en sving, noe som skaper en skarpere og renere sving. Dette er selvsagt noe som kan brukes også utenfor spesifikke carving konkurranser. Det beste resultatet får man dog hvis man bruker spesielle carving ski.

 

Carving er, basert på det lille jeg har sett, en nisjesport. Det er å utøvere og ikke de store konkurransene, sammenlignet med de store vintersport idrettene. Likefult, denne idretten er mer populær i utlandet enn i Norge. En viktig grunn er nok at det rett og slett ikke er nok folk. Ungdomslag, idrettsanlegg og utstyr er bare noe av det som må på plass.

 

Det er svært mange nisjeidretter, både carving, kulekjøring og andre vinteraktiviteter. Ikke alle er like populær i Norge, men det viktigste er at hvis man har lyst til å prøve seg på noe litt utenom det vanlige, så finnes det mye å velge mellom.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>